Saturday, December 25, 2010

Cuvânt despre Nașterea Domnului

Cu ochii gândului țintă la locul acela al peșterii din Betleem, să lăsăm, fraților și noi acum simțirea inimilor noastre, să dea glas cântării ei de preamărire și de mulțumitoare închinăciune lui Dumnezeu, pentru venirea Lui la noi în trup omenesc, venirea cea plină de daruri, pe care o prăznuim astăzi, glasul cântării de taină, cutremurătoare și adâncă, pe care împreună cu Biserica o cântă astăzi toată creștinătatea din lume:

"Taină străină văd astăzi și preamărită, Cer se face peștera1, scaun de Heruvimi, Fecioara2; ieslea, sălășluire întru care S-a culcat Cel neîncăput, Hristos-Dumnezeu3, pe Care, lăudându-l îl mărim" [Irmosul la Nașterea Domnului].
Cu adevărat, fiecare dintre noi putem zice:
"Îți mulțumesc, Doamne, că Te-ai gândit și la mine și la mântuirea mea și a fiecăruia dintre noi, în ziua când Te-ai născut prunc și Te-ai făcut om, în peștera din Betleem".
Și cu dreptate, la bucuria aceasta pentru om, Dumnezeu a chemat și puterile cerești, zicându-le: "Bucurați-vă împreună cu Mine, că am aflat și am adus acasă, oaia cea pierdută" [Lc. 15:6]. [Proloagele Vol. 1, decembrie 25]

Lc. 2: 13, 14
Lc. 2:9
Lc. 2: 11, 12, 16

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Fr. Rafail Noica - About St. Silouan's words / Despre cuvintele Sf. Siluan Atonitul
Click 'Watch on YouTube' for more options

More videos on otElders YouTube channel


Fr. Rafail Noica - Death does not exist [Fr. Sophrony Sakharov] / Moartea nu exista


Fr. Ioanichie Balan - End of the World / Sfarsitul lumii


If don't have a PayPal account, you can click 'Continue' on the next page.

 
Powered by Blogger