Wednesday, December 22, 2010

Sfântul Efrem Sirul - cuvânt despre pocăință și umilință

"Deșteaptă-te, o, leneșule, și urmează în viața ta pe Hristos. Vezi pe cei ce sunt împreună cu tine, cum se nevoiesc și se sârguiesc pentru mântuirea lor, cum candelele lor sunt luminoase și gura lor pururea laudă pe Dumnezeu, Cel fără de moarte.
Nu urma pe cei ce se risipesc, ci pe cei ce se înfrânează, nu pe cei ce râd, ci pe cei ce plâng, nu pe cei ce cântă din fluiere, ci pe cei ce se roagă; nu pe cei cu râsul, care cântă cântece drăcești, ci pe cei ce cântă cuvinte duhovnicești; nu pe cei ce lăutăresc, ci pe cei ce citesc.
Să nu râvnești celor bogați, ci celor smeriți cu duhul. Mulțumește Domnului împreună cu David. Întru smerenia noastră și-a adus aminte de noi Domnul. [PS 135:23] Nu iubi pe cei ce se îmbată, ci pe cei ce flămânzesc și însetoșează. Nu pe cei iubitori de vrajbă și sfăditori, ci pe cei împăciuitori. Nu pe cei aspri și fără de omenie, ci pe cei pașnici și milostivi. Nu pe cei dârji, ci pe cei blânzi. Să nu te numeri cu ocărâtorii că ocărâtorii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Și toate ale lor sunt păcate. După cum zice Pavel: "La cei pângăriți și necredincioși, nimic nu este curat. Ci și mintea lor este pângărită, asemenea și cugetul". [Tit 1:15] [Proloagele Vol. 1, decembrie 22]

0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Fr. Rafail Noica - About St. Silouan's words / Despre cuvintele Sf. Siluan Atonitul
Click 'Watch on YouTube' for more options

More videos on otElders YouTube channel


Fr. Rafail Noica - Death does not exist [Fr. Sophrony Sakharov] / Moartea nu exista


Fr. Ioanichie Balan - End of the World / Sfarsitul lumii


If don't have a PayPal account, you can click 'Continue' on the next page.

 
Powered by Blogger